Intake

Bij de uitnodiging voor de intake  ontvangt u een vragenlijst waarin een aantal onderwerpen zoals klachten, eerdere hulpverlening, gezin van herkomst en verwachting van de hulp aan de orde komen.
Deze vragenlijst helpt u op een gestructureerde wijze alvast voor te bereiden op de eerste sessie. De informatie die u ons verschaft helpt ook om de sessie vanuit hulpverlenerszijde goed voor te bereiden. We gaan ervan uit dat niet alle informatie live in een sessie besproken hoeft te worden maar dat het zinvol is dat achtergrondinformatie beschikbaar is.

Er wordt gestart met een of twee intakegesprekken om de problematiek in kaart te brengen en de diagnose te stellen. Daarna volgt het adviesgesprek, waar in samenspraak gekeken wordt welke methodiek het beste bij jouw wensen, klachten en behandeldoelen past. Het behandelplan wordt opgesteld en zal als leidraad dienen tijdens de behandeling en zal regelmatig worden geëvalueerd. Hoe lang een behandeling duurt is moeilijk op voorhand te zeggen en zal sterk samenhangen met de ernst en de aard van de problematiek.Soms is daar één gesprek voor nodig, soms meerdere gesprekken.

Als u eerder in behandeling bent geweest, wordt nadrukkelijk stil gestaan bij wat u geholpen heeft en waarin u nog geen vorderingen hebt kunnen maken. Soms is psychodiagnostisch onderzoek nodig en/of consulteren we, indien daartoe aanleiding is, uw huisarts voor een eventueel aanvullend lichamelijk onderzoek. Op basis van de intake vindt er een indicatiestelling plaats aan de hand waarvan een voorlopig behandelplan wordt opgemaakt.